Venecuelanske snage privele ključnog saradnika Gvaida

Venecuelanske snage bezbednosti privele su advokata Roberta Marera, ključnog saradnika opozicionog lidera Huana Gvaida, u njegovoj kući u Karakasu.
Venecuelanske snage privele ključnog saradnika Gvaida
Foto: Pixabay
Marera su odveli obaveštajni agenti, koji su stigli u konvoju vozila pred njegov dom i razvalili ulazna vrata, u akciji koju su odmah osudili Gvaido i državni sekretar SAD Majk Pompeo, koji je pozvao na hitno oslobađanje opozicionara.
 
"Mi ćemo pozvati na odgovornost one koji su umešani", naveo je Pompeo na Tviteru.
 
Marero je o upadu izvestio telefonskim pozivom čiji je snimak kružio društvenim mrežama ubrzo pošto se operacija odigrala. On je opisao kako velika grupa obaveštajaca ulazi u njegov dom uz teške udarce koji se mogli čuti u pozadini.
 
Marero je šef kabineta Gvaida koji je predsednik venecuelanske skupštine. Venecuelanska vlada nije komentarisala privođenje Marera. 
 
Pretres je izvršen i u domu drugog opozicionara Serhija Vergare u susedstvu Marera. Vergara i Marero su pratili Gvaida na nedavnoj latinoameričkoj turneji za pridobijanje međunarodne podrške za zbacivanje predsednika Venecuele Nikolasa Madura sa vlasti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet