Na onlajn peticiji protiv Bregzita više od milion potpisa

Onlajn peticija u kojoj se od britanske Vlade traži da odustane od istupanja zemlje iz članstva u Evropskoj uniji (EU) ima više od milion potpisa, osam dana pre predviđenog početka Bregzita.
Na onlajn peticiji protiv Bregzita više od milion potpisa
Foto: Pixabay
Peticija se nalazi na sajtu britanskog parlamenta, a danas je zbog opterećenja ulazak na sajt bio otežan. "Na sajtu su se pojavili tehnički problemi zbog preoterećenosti sistema", izjavio je neimenovani zvaničnik Predstavničkog doma britanskog parlamenta.
 
Prema njegovim rečima, danas je registrovano do 2.000 potpisa svakog minuta. Peticija je prešla prag od 100.000 potpisa neophodnih za pokretanje rasprave u parlamentu.
 
Tekst su, između ostalih, potpisali glumac Hju Grant i pevačica Eni Lenoks.
 
Peticiju je pokrenula Margaret En Džordžijadu, koja je novinarima rekla da je posle referenduma u junu 2016. godine, kada su se građani opredelili za Bregzit, oni koji su protiv istupanja iz članstva u EU "ignorisani ili ućutkani".
 
Novinarka i spisateljica Kejtlin Moran, kao i bivši savetnik za medije britanske vlade Alister Kembel pozvali su svoje pratioce na društvenim mrežama da im se pridruže i potpišu peticiju za ostanak Britanije u EU.
 
Zbog masovne podrške peticiji kojom se traži da Velika Britanija ostane u EU, ranije danas pao je sajt britanske vlade, na kojem se objavljuju peticije.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.