Gugl: Reforme autorskih prava ugroziće ekonomiju EU

Kompanija Gugl, koja je u vlasništvu američkog konglomerata Alfabet, saopštila je danas da će reforme autorskih prava Evropske unije prouzrokovati "pravu nesigurnost" i naneti štetu kreativnim i digitalnim ekonomijama Unije.
 Gugl: Reforme autorskih prava ugroziće ekonomiju EU
Foto: Pixabay
Evropski parlament prethodno je danas usvojio preliminarnu uredbu o izmeni pravila o autorskim pravima starim 20 godina, koji će naterati Gugl da plati izdavačima i umetnicima za korišćenje onlajn njihovog rada, preneo je Rojters.
 
Evropska komisija počela je ovaj proces pre dve godine u pokušaju da se zaštiti evropsko kulturno nasleđe i osigura da izdavači, emiteri i umetnici prime pravičnu naknadu od velikih onlajn kompanija, navela je agencija.
  • Мунгос

    26.03.2019 19:04
    Компанија Google је власништво конгломерата Alfabet.
    Сви кажу да је Гоогле Америчка компанија. Онда им је и седиште у Америци. У Кини није сигурно.
    Ако Гоогле пушта неке непримерене садржаје, ваљда ће Америка да реагује и да га кажњава, затвара. Није јасно шта ту Европа тражи? Како ће да га затвори? Да замоли Сороша да предузме мере. Или Трампа?
    Могла би Европа да се жали Уједињеним Нацијама, на пример. Да своју жалбу окачи о „Уједињене Нације“.
    Али, ауторска права? Ја имам једноставно решење:
    Нећемо да читамо оно што су аутори написали,
    нећемо да слушамо оно што аутори певају.
    Онда ће Аутори да нас моле да их читамо и слушамо,
    неки ће и да плаћају да пристанемо да их читамо. Против ових што певају, ту нема спаса. Они пробијају звучни зид, платио, не платио.
    А Европа, ЕУ, нешто је почела да посрће, и правно и животно, Гоогле је само пролазна криза.
    Јесте да ми Гоогле цео дан честита рођендан, и то на ћирилици. Тако сам га заволео. Али сам знао, чим сам га заволео, да ће неки Цацко да га нападне.
    Гоогле данас и није неки проблем, узевши у обзир да је Брегзит поделио Енглески парламент и да Европска Унија почиње да диктира споразумни раскид.
    Најгоре је ако Велика Британија буде приморана да плаћа ауторска права у касу ЕУ. То ће нам показати колики је Британија велики светски фактор.
    Замислите ту бламажу да Британију присиле да враћа све паре из предприступних фондова?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.