Tramp: Zatvorićemo granicu sa Meksikom

Američki predsednik Donald Tramp zapretio je zatvaranjem južne granice SAD s Meksikom, ako meksičke vlasti ne stanu na kraj ilegalnoj imigraciji.
Tramp: Zatvorićemo granicu sa Meksikom
Foto: Pixabay
"Ne šalim se. Moglo bi da znači i potpunu obustavu trgovine s Meksikom. Zatvorićemo granicu na duže vreme", rekao je Tramp.
 
Ovakav Trampov potez mogao bi značajno da naškodi ekonomijama obe zemlje. Meksički ministar spoljnih poslova Marselo Ebrard poručio je na Tviteru da Meksiko ne podleže pretnjama.
 
"Meksiko ne podleže pretnjama. Mi smo sjajan sused. Pitajte milion i po Amerikanaca koji su izabrali našu zemlju kao svoj dom, najveću zajednicu Amerikanaca van SAD. Za njih smo takođe najbolji sused kojeg mogu da imaju", naveo je Ebrard.
 
Tramp je naveo da bi Meksiko mogao lako da zaustavi priliv ilegalnih imigranata koji stižu u SAD iz regiona, ali da "oni samo uzimaju američki novac i pričaju"

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.