Fejsbuk trajno zabranio profile ekstremnih desničara u Velikoj Britaniji

Fejsbuk je trajno zabranio profile brojnih organizacija ekstremnih desničara poput Britanske nacionalne stranke, Engleske odbrambene lige ili organizacije Britanija prva, znog širenja mržnje i podsticanja na nasilje, piše Gardijan.
Fejsbuk trajno zabranio profile ekstremnih desničara u Velikoj Britaniji
Foto: Pixabay
Proglašene su stranicama "opasnih pojedinaca i organizacija" i na toj osnovi zabranjene su i trajno uklonjene. Zabranili i profile osoba koje su vodile te stranice Zabrana se ne odnosi samo na te grupe ili njihove čelne osobe.
 
Osim toga, Fejsbuk je zabranio objave u kojima se hvale te organizacije ili osobe ili im se daje podrška. Biće uklonjeni i profili osoba koje su koordinirale podršku tim organizacijama. Ukupno je uklonjeno 12 računa organizacija i njihovih čelnih ljudi ili osnivača Fejsbuk grupa.
 
U saopštenju su poručili da je reč o osobama ili organizacijama koje šire mržnju, napadaju ili pozivaju na izolaciju drugih na osnovu toga ko su, nema mesta na Fejsbuku.
 
"Pod svojom politikom, koja se bavi opasnim pojedincima i organizacijama, zabranili smo one koji šire mržnju i nasilje ili su uključeni u činjenne mržnje i nasilja", izjavili su. Dodali su kako pojedincima i organizacijama koje su zabranili u Velikoj Britaniji, a koji su kršili njihova pravila ponašanja na Fejsbuku u budućnosti više neće biti dopuštena prisutnost na mreži ali i na Instagramu.
 
Ultradesničarska grupa, Međunarodni vitezi templari, oglasila se i poručila da su zgroženi zabranom i poručili da tragaju za pravnim opcijama kako bi se takve odluke Fejsbuka postideli i Sovjeti.
  • Iluzija

    19.04.2019 11:36
    Nažalost, brisanjem profila agresivnih pojedinaca i grupa, ne brišu se i njihove negativne misli i akcije. Samo se stavljaju u ilegalu. Toksična muška energija jedino se može (i treba) preobratiti vaspitanjem u nešto kreativno i korisno za opštu dobrobit planete. Ali malo ko mari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet