Ukrao oružje iz policijske stanice na Novom Zelandu

Provalnik je ukrao 11 komada naoružanja iz policijske stanice na Novom Zelandu od kojih su neki predati nakon terorističkih napada na Krajstčerč, saopštila je danas policija.
Ukrao oružje iz policijske stanice na Novom Zelandu
Foto: Pixabay
Policija traga za osumnjičenim koji je pobegao kada ga je primetio policajac u stanici u Palmerstonu na novozelandskom Severnom ostrvu.
 
"Nestalo je 11 komada naoružanja koji su bili u izložbenom delu stanice. Moram da pojasnim da to nije službeno naoružanje već razne vrste oružja predatih radi izložbe ili uništenja", izjavila je policijska zvaničnica Sara Stjuart.
 
Vlasnici naoružanja iz raznih krajeva Novog Zelanda predaju oružje policiji nakon što su vlasti pooštrili regulative prema kojim je zabranjeno držati borbeno naružanje i opremu nakon napada na džamije u Krajstčerču gdje je ubijeno 50 ljudi.
 
Stanovnici Novog Zelanda imaju vremenski rok do 30. septembra da predaju oružje lokalnoj stanici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).