Razbijena mreža lažnih lego kocaka, zaplenjene igračke vredne 30 miliona dolara

Kineska policija razotkrila je mrežu krivotvoritelja lego kocaka i zaplenila igračke u vrednosti oko 30 miliona dolara, objavile su vlasti.
Razbijena mreža lažnih lego kocaka, zaplenjene igračke vredne 30 miliona dolara
Foto: Pixabay

Policija je u utorak obavila pretres u prostorijama Lepina, kineskog proizvođača igračaka koji je u Šenzenu, na jugu zemlje, proizvodio lažne lego kocke i uhapsila četiri osobe, saopštila je šangajska policija.

"Šangajska policija je u oktobru otkrila da kockice koje prodaje Lepin jako sliče na Legove", dodala je u saopštenju.

Igračke koje su se proizvodile u Šenzenu preslikane su s Legovih nacrta i prodavale su se u čitavoj zemlji.

"U više od deset proizvodnih pogona zaplenjeno je oko 630.000 igračaka" vrednih oko 30 miliona dolara, rekla je šangajska policija.

Manji komplet Lepinovih kockica na temu City prodaje se za tri dolara, a početna cena takvih "lego" kocaka je 15 dolara.

Lego je u februaru otvorio glavno prodajno mesto u Pekingu u kojem nudi replike Zabranjenog grada i dve trgovine u Šangaju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet