Vođa evropskih konzervativaca protiv Turske u EU

Vođa evropskih konzervativaca i favorit za predsedništvo Evropske komisije Manfred Veber rekao je na početku svoje kampanje za evropske parlamentarne izbore, da želi da se EU oslanja na svoje hrišćanske vrednosti i da Turska ostane van Unije.

"Ponosni smo što ovaj kontinent ima hrišćanski uticaj, i to nije samo nešto za muzej, to treba da nas orijentiše za budućnost", rekao je Veber u Minsteru, na mitingu na početku kamapnje za evropske izbore partija desnog centra na vlasti u Nemačkoj, CDU Angele Merkel i bavarske CSU čiji je on član.

Veber je kandidat Evropske narodne partije za predsednika Evropske komisije.

Te hrišćanske vrednosti treba takođe, prema njemu, da vode Evropljane da budu iskreni u svojim raspravama sa Ankarom, i zato veruje da "Turska ne treba da bude članica EU", što je naišlo na aplauz njegovih pristalica.

"Mi hoćemo partnerstvo, prijateljstvo, ali treba da prekinemo pregovore o pristupanju sa Turskom", rekao je Veber.

On treba da pokuša da oduzme glasove od nacionalističkih partija u Evropi koje će prema anketama ostvariti prodor na izborima za evropski parlament 26. maja.

"Evropski projekat treba braniti od nacionalista i egoista", rekao je Veber i ocenio da je Evropa suočena sa istorijskim preokretom u odbrani evropskog načina života.

  • Мунгос

    27.04.2019 23:14
    Ови Турци ми изгледају као оно када је лисица ишла иза јарца, јарцу се клате јајца, а лисица у себи каже „са' ће, са' ће…..“. Да падну, а она да их апне.
    Асоцијација на Србију није пожељна, зато што сам ја против праћења јараца или тамо неких могеринија.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.