Tramp želi više vozila japanske proizvodnje u SAD

Američki predsednik Donald Tramp apelovao je na japanskog premijera Šinza Abea da japanski prioizvođači automobila proizvode više vozila u SAD, izjavio je američki ambasador u Japanu Vilijam Hargeti.
Kako je novinarima rekao Hargeti, govoreći o nedavnom razgovoru dvojice zvaničnika, Tramp je Abeu preneo želju da se intenzivnije radi u pravcu ostvarivanja skorašnjih najava japanskih proizvođača automobila, uključujući i "Tojotu", da više investiraju u svoje fabrike na teritoriji SAD.
 
Kako javlja Rojters, Tramp je u petak najavio da je moguće da dve zemlje postignu bilateralni sporazum o ovom pitanju pre nego što on poseti Tokio u maju.
 
Hargeti je, međutim, rekao novinarima da je Abe tokom razgovora sa Trampom istakao da Japan insistira na garancijama da neće imati manje povlastice od ostalih zemalja u trgovini sa SAD.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet