Odobrena komemoracija u Blajburgu

Komemoracija u Blajburgu može da se održi, odlučili su okrug Velkermarkt i austrijska policija, izjavio je Rajner Dionisio iz koruške policije.
Odluku su doneli nakon pravnog savetovanja i evaluacije događaja zakazanog za 18. maj, a koji je 25. marta prijavio Blajburški počasni vod, rekao je Dioniso.
 
Okrug Velkermarkt, u čijem je sklopu i koruška policija, nadležno je telo za odluku o skupu na Blajburgu.
 
Prethodnih godina takva odluka nije bila potrebna jer je skup bio pod patronatom katoličke crkve u Austriji, što više nije slučaj.
 
"Evaluacija je bila potrebna jer planirana komemoracija Blajburškog voda na Lojbaher Feldu ove godine više ne spada u verska događanja te se na nju sada primenjuje Zakon o javnom okupljanju", kažu u zaključku procene bezbednosti skupa okrug Velkermarkt i koruška policija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.