Najteže bombardovanje u Siriji za proteklu godinu

Škole, medicinski objekti i stambena područja na severozapadu Sirije koji su pod kontrolom pobunjenika, pogođeni su najžešćim bombardovanjem barel bombama u poslednjih 15 meseci, izjavio je danas Rojtersu regionalni humanitarni koordinator Ujedinjenih nacija Panos Mumcis.
Ruske i sirijske snage pojačale su vazdušne napade i granatiranje u severozapadnom regionu tokom noći u najvećem napadu od kada je proglašena demilitarizovana zona u okviru rusko-turskog sporazuma, izjavio je ranije neimenovani izvor.
 
"Imamo informacije da su helikopteri i avioni bombardovali obrazovne ustanove, medicinske ustanove i stambene oblasti", rekao je Mumcis u Ženevi.
 
"Bombardovanje barel bombama je najgore što smo videli u poslednjih 15 meseci", istakao je on.
  • mrva

    03.05.2019 17:19
    strašno šta se događa u 21. veku i još strašnije da je ovakva vest tek na marginama... nikog više ne zanima ni da prokomentariše!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).