Oslobođeni novinari agencije Rojters u Mjanmaru

Dvojica novinara agencije Rojters Va Lone i Kjav Soe O oslobođeni su iz zatvora u Jangonu u Mjanmaru u kojem su proveli više od 500 dana, izjavili su danas očevici.
Lone i Kjav Soe O proglašeni su krivim u septembru i osuđeni su na sedam godina zatvora.
 
Agencija Rojters ranije je saopštila da novinari nisu počinili nikakav prekršaj i zatražili su njihovo oslobađanje.
 
Pre hapšenja u decembru 2017. godine novinari su istraživali ubistva deset muškaraca i dečaka muslimana Rohindža koja su izvršili pripadnici državnih snaga u državi Rahina na zapadu Mjanmara.
 
Predsednik Mjanmara Vin Mjint oslobodio je prošlog meseca više hiljada drugih zatvorenika u sklopu velike amnestije. U Mjanmaru vlasti oslobađaju zatvorenike u vreme proslave tradicionalne Nove godine koja počinje 17. aprila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet