Zbog stečaja Uljanika gradonačelnik Pule proglasio Dan žalosti

U Puli je, odlukom gradonačelnika Borisa Miletića, ponedeljak 13. maj, proglašen Danom žalosti zbog otvorenog stečajnog postupka nad brodogradilištem Uljanik.
"Dan žalosti označava se obaveznim isticanjem zastava na pola koplja na svim zgradama u kojima su smeštena upravna tela Pule, trgovačka društava i ustanove kojim je Grad vlasnik, odnosno osnivač", navodi se u odluci.
 
Na Dan žalosti nema zabavnih priredbi.
 
"Pravna lica koja obavljaju televizijsku i radijsku delatnost svoje programe prilagođavaju obeležavanju Dana žalosti na način da emituju programe koji po svojoj prirodi odgovaraju obeležavanju tog dana", dodaje se u odluci Grada Pule.
 
Trgovački sud u Pazinu je u ponedeljak odlučio da se pokreće stečaj u Uljaniku. Stečaj će biti objavljen u roku od tri dana, dok će svi radnici, njih 1.118, dobiti otkaz.
  • miky

    14.05.2019 11:47
    bravo Pula
  • ST

    14.05.2019 10:04
    Svaki dan je zalostan,u obe zemlje...
  • /

    14.05.2019 09:56
    stečaj
    smrt socijalizmu, sloboda tajkunima
    https://direktno.hr/kolumne/uljanik-je-klasicni-primjer-najvece-prijevare-ljevice-i-njene-ideje-socijalistickog-samoupravljanja-131973/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet