Protesti u Albaniji, policiju gađali bakljama

Antivladini demonstranti u Albaniji molotovljevim koktelima i bakljama gađali su policiju, koja je u opremi za razbijanje demonstracija stajala ispred zgrade Vlade, samo nekoliko sati pošto su ih SAD i EU pozvali na uzdržanost.
Tokom vikenda je na protestima izbilo nasilje, a pristalice opozicije gađale su policiju molotovljevim koktelima, dok je policija uzvraćala suzavcem. Bilo je povređenih na obe strane. 
 
Vođa glavne opozicione Demokratske partije, Ljuljzim Baša, rekao je da je to "protestni marš protiv nelegitimne vlade". On je naveo da su demonstranti krenuli ka pet lokacija koje simbolizuju institucije koje je zauzela vlada. To su kancelarija premijera, sedište nacionalne policije, parlament, ministarstvo unutrašnjih poslova i glavna policijska stanica Tirane, gde je 50 opozicionih demonstranata privedeno posle nasilnih protesta u subotu.
 
Opozicija organizuje proteste od sredine februara, optužujući vladine zvaničnike za korupciju i krađu glasova na parlamentarnim izborima pre dve godine. Opozicija traži prelaznu vladu i prevremene izbore. Vladajući Socijalisti imaju 74 mesta u parlamentu od 140 mesta.
 
SAD i Evropska unija pozvali su opozicione vođe da osude nasilje i pokažu uzdržanost.
  • Milan

    14.05.2019 09:56
    Pitam se da li su mediji u Srbiji objavili ovo ijednom od februara.
  • Vlada

    14.05.2019 09:37
    ---
    Oni barem imaju opoziciju, dok mi imamo izanđale likove iz prošlosti kojima je jedini cilj vlast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.