Naoružani napadači pucali na goste u baru i pobegli, 11 osoba ubijeno

Najmanje 11 osoba poginulo je u pucnjavi u jednom baru u Belemu, na severu Brazila, gde su naoružani napadači pucali u prisutne i pobegli, saopštili su izvori bliski snagama bezbednosti.
Naoružani napadači pucali na goste u baru i pobegli, 11 osoba ubijeno
Foto: Pixabay
"U baru je bila proslava, a mnogi ljudi su uspeli da pobegnu na zadnja vrata", izjavio je lokalni zvaničnik i dodao da je stradalo 11 osoba, a jedna je povređena.
 
Policija koja je otvorila istragu, navela je da razmatra sve motive napade, uključujući i šverc droge. Među mrtvima ima šest žena i pet mušaraca, među kojima je vlasnik bara.
 
Navodi se da je bilo sedam napadača koji su došli motorima i jednim automobilom. Nakon pucnjave su pobegli. Broj pucnjava i ubistava se povećao poslednjih godina, posebno na periferijama velikih gradova u Brazilu gde je razvijen šverc droge.
 
U Belemu je 2017. godine u sličnoj pucnjavi stradalo 28 osoba.
 
Brazil je zemlja sa najvećom stopom ubistava u svetu, većinom iz vatrenog oružja. Prema podacima UN, 2017. godine je registrovan 64.000 ubistava. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.