Fašistički pozdrav na Blajburgu skupo koštao Hrvata, kazna do pet hiljada evra

Hrvatski državljanin uhapšen tokom održavanja komemoracije u Blajburgu, zbog nacističkog pozdrava "Sieg Heil" do daljeg ostaje u zatvoru u Klagenfurtu u Austriji.
On je, kako prenose hrvatski mediji, odbio pomoć hrvatskog ministarstva pravde.
 
Dizanje ruke 48-godišnjeg muškarca iz mesta Vinice kraj Varaždina skupo će ga koštati. Damir Laljek, varaždinski HDZ-ovac, odbornik i vođa puta Varaždinaca u Blajburg u subotu objasnio je da se incident dogodio pre komemoracije.
 
Laljek tvrdi da je njegov sugrađanin to uradio nepromišljeno i iz, kako je kazao, zafrkancije, dok je išao ka mestu na kome je održana komemoracija.
 
Ustaški simboli i pozdravi u Austriji su zabranjeni, a svi učesnici komemoracije su u više navrata bili upozoreni da odustanu od njihove upotrebe.
 
Laljek je rekao da će uhapšeni ostati u pritvoru još nekoliko nedelja, da je novčana kazna koju će morati da plati između četiri i pet hiljada evra.
 
Portparol Koruške policije Rajner Dionisio nije mogao da kaže koliko će uhapšeni Hrvat ostati iza rešetaka. "Čim izađe iz pritvora, moraće odmah da napusti Austriju", rekao je Dionisio.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.