Istraga EP protiv Faraža zbog neprijavljenih poklona, vrednost procenjena na pola miliona funti

Evropski parlament pokrenuo je istragu u vezi s tvrdnjama da lider britanske Bregzit partije Najdžel Faraž nije prijavio poklone čija je vrednost procenjena na skoro pola miliona funti.
Izvor blizak predsedniku EP Antoniju Tajaniju potvrdio je za “Independent” da će ovim slučajem da se bavi nadležni komitet zadužen za finansijska pitanja. Prošle nedelje je objavljeno da je Faraž dobio poklone u vrednosti od 450.000 funti od tajkuna Arona Banksa, uključujući automobil s vozačem i putovanja u SAD da bi se sastao s desničarskim političarima.
 
Faraž ništa od toga nije prijavio u EP. On bi, prema pravilima EP, mogao da bude kažnjen novčano i do 10.000 evra. Moguća je i suspenzija "svih ili pojedinih aktivnosti u parlamentu u periodu od dva do 30 dana", ali mu se ne može oduzeti pravo da glasa. Faraž je povodom ovog slučaja rekao da je reč o privatnom pitanju i da nije prijavio poklone EP jer namerava da napusti politiku i počne novi život u SAD.
 
Istraga se pokreće uoči izbora za Evropski parlament. Prema prošlonedeljnim rezultatima istraživanja javnog mnjenja, objavljenih u "Tajmsu", Faražova partija je izbila na prvo mesto, dok su konzervativci britanske premijerke Tereza Mej pali na peto.
  • Branko

    23.05.2019 14:22
    Izgleda da nista nije sramno ni neposteno, samo ako moze pomoci u diskreditaciji protivnika. Zar nikome nije indikativno da se EP tek sada dosetio da vodi istragu i kopa po njegovim poklonima? Misli li iko da je samo princip u pitanju?
  • Bela Lagonda

    23.05.2019 12:53
    The Brexit Fairytales
    Faraž bi na prvom mestu morao da odgovara za sve laži i bajke plasirane britanskoj javnosti u kampanji za Bregzit.
  • DB

    23.05.2019 09:20
    Sve sluzbe u sluzbi levice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet