Podignuta optužnica za seksualne delikte protiv pet sveštenika

Poginuta je optužnica za seksualne delikte protiv pet katoličkih sveštenika, što je deo šire istrage o ponašanju sveštenstva, saopštila je Dana Nesel, tužilac iz Mičigena.
Podignuta optužnica za seksualne delikte protiv pet sveštenika
Foto: Pixabay
Ona je precizirala da su optuženi sveštenici služili u Detroitu, Lansingu i Kalamazu i dodala da su optuženi za više vrsta seksualnih delikata. 
 
Četvorica optuženih su uhapšeni u Arizoni, Kaliformiji, Floridi i Mičigenu, dok se za petog čeka njegova ekstradikcija iz Indije. Šesti sveštenik je dobio administrativnu kaznu i oduzeta mu je licenca za bavljenje svešteničkim poslom.
 
Nesel je deo šireg tužilačkog tima, osnovanog da ispita optužbe o seksualnim prestupima katoličkog sveštenstva nakon što je velika porota Pensilvanije prošle godine objavila detalje o seksualnom zlostavljanju dece dugom sedam decenija u kome je učestvovalo više od tri stotine sveštenika predatora. 
  • AleksandarVojvođanin

    25.05.2019 12:28
    Podjednako!
    Ne samo u katoličkoj crkvi, već i u pravoslavnoj, ima seksualnih predatora koji vrebaju ljude iz najranjivijih socijalnih kategorija! Treba i to takođe reći!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.