Pariz želi da jedan trg nazove po princezi Dajani

Vlasti Pariza žele da jedan mali gradski trg nazovu po pokojnoj britanskoj princezi Dajani.
Biće to trg pored tunela Alma, u kome je 1997. godine došlo do udesa i pogibije verovatno najvoljenije članice britanske kraljevske porodice.
 
Trg trenutno nosi ime operske dive Marije Kalas, a jedan gradski zvaničnik je rekao da će gradska skupština sledećeg meseca glasati o njegovom preimenovanju.
 
Kako je navedeno, po Mariji Kalas se već zove obližnja avenija, a Pariz želi da princezi Dajani oda priznanje za humanitarni rad.
 
Dajana, njen partner Dodi al-Fajed i vozač su poginuli kada se automobil u kom su bili zakucao u betonski stub u tunelu dok su pokušavali da pobegnu od paparaca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet