Blokirana proizvodnja Nutele zbog štrajka radnika

Proizvodnja u najvećoj na svetu fabrici Nutele, na severu Francuske, blokirana je sedam dana zbog štrajka radnika koji zahtevaju veće plate, saopštili su predstavnici sindikata.
Blokirana proizvodnja Nutele zbog štrajka radnika
Foto: Pixabay
Pre sedam dana 160 radnika u tom pogonu na severu Francuske stupilo je u štrajk, objavio je Fabris Kanšel iz sindikata. "Nijedan kamion od tada nije ušao na područje fabrike, niti je odande izašao", dodao je on.
 
Sedam dana stoji i proizvodnja Kinder Buena, ističe on, a od četiri proizvodne linije Nutele radi samo jedna, i to petinom kapaciteta.
 
Radnici traže povećanje plata za 4,5 odsto i bonus od 900 evra. Uprava je ponudila samo 0,4 odsto veće plate.
 
Proizvodnja Nutele bila je proteklih godina obeležena brojnim problemima, delom zbog slabog roda lešnika u Turskoj, najvećem svetskom izvozniku, prenosi index.hr
  • Altaïr

    03.06.2019 19:50
    Sva sreca pa sam u lidlu kupio dve tegle od 1000g.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet