Prevrnuo se spasilački brod u Atlantiku, troje poginulo

Tri osobe su poginule kada se prevrnuo spasilački brod u vodama Atlantika, kod zapadne obale Francuske, usled nevremena praćenog vetrom brzine od 129 kilometara na sat.
Prevrnuo se spasilački brod u Atlantiku, troje poginulo
Foto: Pixabay
Nastradali su bili deo sedmočlane posade, koja su krenula da pomogne ribarskom brodu koji se prevrnuo 800 metara od obale nakon udara oluje "Migel".
 
"More je bilo strašno. U spasilačkom brodu bilo je sedam ljudi, troje se spasilo. Ovo je veliki šok za nas i za celi grad", rekao je gradonačelnik Le Sabl D'Olona Janik Moro za francuske medije.
 
Tri helikoptera i oko 60 vatrogasaca učestvovalo je u potrazi za telima.
 
U 10 francuskih oblasti na snazi je narandžasti meteoalarm, a zbog oluje u prekidu je železnički saobraćaj na zapadu Francuske.
 
Nešto ranije, Španiju je pogodila oluja sa vetrom od 147 kilometara na čas, a nevreme je bilo posebno snažno u Biskajskom zalivu.
 
Najjači vetar registrovan je u regionu Asturijas na sjeverozapadu Španije, a nevreme je nanelo štetu u Galiciji.
 
Pojava ovakvih oluja na početku letnje turističke sezone nije uobičajena, javlja Bi-Bi-Si.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet