Prva misa posle požara u Notr Damu sledećeg vikenda

Crkvene vlasti u Parizu saopštile su danas da će u katedrali Notr Dam sledećeg vikenda, prvi put nakon katastrofalnog požara 15. aprila, biti služena misa.
Prva misa posle požara u Notr Damu sledećeg vikenda
Foto: Pixabay (ilustracija)
Bogosluženje će predvoditi pariski nadbiskup Mišel Opeti i rektor katedrale Patrik Šave, potvrdila je portparolka Nadbiskupije Karin Dale.
 
Misa će biti služena u kapeli koja se nalazi u istočnom delu katedrale, iza glavnog oltara, s obzirom da se centralni deo katedrale nalazi ispod oštećenog svoda, što i dalje predstavlja bezbednosni rizik. Tačan datum održavanja bogosloženja u katedrali Notr Dam biće objavljen do kraja ove sedmice, a misu će uživo prenositi katolička televizija KTO-TV, rekla je Dale.
 
Požar koji je izbio u katedrali Notr Dam 15. aprila uništio je krov sagrađen u 12. veku i kupolu iz 19. veka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.