Južna Afrika sarađuje sa Srbijom na rasvetljavanju niza ubistava

Vlasti u Johanesburgu rade na rasvetljavanju niza ubistava u koje su umešani i srpski državljani, a sarađuju sa srpskim vlastima preko Interpola i diplomatskih kanala, piše južnoafrički portal "Njuz24".
Južna Afrika sarađuje sa Srbijom na rasvetljavanju niza ubistava
Foto: Pixabay
Kako se navodi, vlasti Johanesburga su naizgled priznale da ubistva u kojima su učestvovali Srbi uključeni u organizovani kriminal nisu izolovani incidenti. Prema pisanju portala, u gradu se dogodilo najmanje šest ubistava istočnoevropljana u poslednje dve godine.
 
Do danas, niko nije uhapšen ili optužen, ali je policija potvrdila da se trenutno utvrđuje ima li veze između slučajeva. 
 
"Postoji tim raznih stručnjaka iz različitih oblasti koji rade na ovim slučajevima. Sarađujemo i sa srpskim vlastima preko Interpola i diplomatskih kanala, naročito kako bismo identifikovali pojedince koji su u ove slučajeve uključeni", izjavio je policijski brigadir Viš Naidu.
 
Poslednje ubistvo dogodilo se u aprilu, kada je 59-godišnji Ivan Đorđević ubijen u naselju Hajberi u Brajanstonu.
 
Ambasador Srbije u Južnoj Africi Goran Vujičić izjavio je da zajedno sa svojim timom radi sa južnoafričkim vlastima. 
 
"Predstavnici Srbije u Južnoj Africi nisu upoznati da postoje organizovane srpske kriminalne grupe, ali mnogi koriste lažne isprave, što stvari čini značajno težim", kaže Vujičić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.