Bivši ukrajinski predsednik optužen za ubistvo novinara

Bivši predsednik Ukrajine Leonid Kučma izjavio je danas da je protiv njega podignuta optužnica za umešanost u brutalno ubistvo novinara Georgija Gongadzea pre deset godina.
Bivši predsednik Ukrajine Leonid Kučma izjavio je danas da je protiv njega podignuta optužnica za umešanost u brutalno ubistvo novinara Georgija Gongadzea pre deset godina.

Kučma je izjavu dao posle završetka poslednjeg kruga ispitivanja pred istražiteljima, ali nije precizirao prirodu optužbi, prenela je agencija AP.

Ukrajinsko tužilaštvo sumnjiči Kučmu da je zloupotrebio službeni položaj i izdao nezakonite naredbe podređenima, koje su možda dovele do ubistva Gongadzea pre 10 godina. Tužilaštvo, za sada, nije dostupno za komentar, navela je američka agencija.

Gongadze, koji je istraživao slučajeve korupcije u krugovima visokih zvaničnika, pre deset godina je kidnapovan, premlaćen, a potom je ugušen i odsečena mu je glava.

Ubistvo je izazvalo talas protesta upućenih na račun tadašnjeg šefa države Kučme, pošto je kasnije objavljen audio snimak na kojem glas, koji podseća na Kučmin, traži da se sa novinarom "raščisti". Kučma je te navode odbacio.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet