Netanjahuova supruga priznala da je pare građana trošila na skupa jela

Supruga premijera Izraela Sara Netanjahu potpisala je jutros sporazum o priznanju krivice s državnim tužiocima u slučaju koji se tiče optužbi o ilegalnom poručivanju jela za rezidenciju premijera.
Ona je time izbegla optužnicu za prevaru, ali je priznala manje prestupe i platiće 15.000 dolara, uključujući 10.000 kazne, a ostalo će biti vraćeno državi, navode izraelski mediji.
 
Pre godinu dana ona i jedan zaposleni u rezidenciji su optuženi za prevaru i zloupotrebu poverenja za to što su potrošili 100.000 državnih fondova na jela iz skupih restorana iako je u rezidenciji bio kuvar. U tom slučaju poručivanje jela nije dozvoljeno.
 
Sara Netanjahu i Ezra Saidof su navodno lažno predstavljali prisustvo kuvara od septembra 2010. do marta 2013. godine kako bi porudžbine plaćali iz državnih fondova. Saidof će platiti kaznu od 2.765 dolara.
 
Izraelski vrhovni tužilac Avihaj Mandelblit je od početka nastojao da izbegne suđenje, a pregovori su trajali mesecima.
 
Optužbe protiv supruge Benjamina Netanjahua su odvojene od onih s kojim se on suočio, da je primao nelegalno skupe poklone od bogatih biznismena i nastojao da obezbedi povoljno izveštavanje u dva medija u zamenu za usluge.
 
Sara Netanjahu je bila osumnjičena u jednom od tih slučajeva ali tužioci nisu predložili da bude optužena.
 
Netanjahuovi su poricali da su bilo šta loše učinili, tvrdeći da su žrtve političkog "lova na veštice" koje predvode neprijateljski levičarski mediji i sudovi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.