Nasukao se 261 delfin u Meksičkom zalivu, većina uginula

Jato od oko 261 kljunastog delfina, nasukalo se na obalu u Meksičkom zalivu, između saveznih američkih država Florida i Luizijana.

CNN je objavio da su stručnjaci iz Nacionalne uprave za okean i atmosferu (NOAA) potvrdili da se u periodu između 1. februara i 31. maja najmanje 261 kljunasti delfin nasukao na obalu, a 98 odsto njih je uginulo.

Stručnjaci NOAA-a, koji su to okarakterisali vanrednim slučajem, navode da je broj uginulih delfina za tri puta veći od ukupnog dosadašnjeg proseka. Kažu da se na koži delfina koji su se nasukali mogu videti rane koje su najverovatnije nastale usled njihovog dodira sa slatkom vodom.

Iako istraživači još nisu došli do konkretnih uzroka stradanja delfina, pretpostavlja se da je reč o padu nivoa soli u okeanu. Kao još jedan od mogućih uzroka navodi se curenja nafte u Meksičkom zalivu iz 2010. godine.

Kitovi i delfini nasuku se na obalu zbog bolesti, poteškoća pri navigaciji, morskih mena ili zbog toga što ih proganjaju grabljivci.

  • Poznato je

    16.06.2019 01:04
    Beže od bojnih otrova.
    Ili je neko eksperimentisao, ili je procureo podvodni rezeorvar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet