U Kanadi od decembra u prodaji jestivi proizvodi na bazi kanabisa

Jestivi proizvodi na bazi kanabisa biće na prodaji od polovine decembra u Kanadi, saopštila je vlada i dodala da kanabisa neće biti u proizvodima koji vole deca, kao što su bonbone i lizalice.
U Kanadi od decembra u prodaji jestivi proizvodi na bazi kanabisa
Foto: Pixabay

Novi propisi, koji će stupiti na snagu godinu dana posle legalizacije kanabisa u rekreativne svrhe 17. oktobra 2018. godine, odnosiće se i na ekstrakt kanabisa i dermatološke proizvode.

Međutim, ti proizvodi neće biti dostupni u prodavnicama ili na internetu do decembra, zbog regulatornog roka od 60 dana za njihovo odobrenje, navela je vlada.

Biće uvedena i stroga pravila kako bi ti proizvodi bili što manje privlačni mladim ljudima, među kojima će biti neutralne ambalaže i teško otvaranje proizvoda kao i ograničavanje određenih sastojaka, boja i parfema.

Prema novim propisima, hrana ili pića na bazi kanabis ne mogu sadržati više od deset miligrama THC - psihoaktivne supstance biljke. Za ekstrakte kanabisa i dermatološke proizvode, maksimalno dozvoljena doza će biti 1.000 miligrama po pakovanju.

Kanabis je legalizovan u Kanadi od 17. oktobra, a građani su do sada mogli da nabave kanabis porudžbinama na sajtu jedne nevladine organizacije koja je dobila dozvolu za distribuciju marihuane.

  • sale

    16.06.2019 18:50
    da se ne lazemo. i na cigarama lepo i jasno pise da izaziva razna oboljenja i kancer a ipak je legalno.. zasto je ovo onda takav problem? kako ce mafija zaraditi ako svako moze da ima. jedino zato je problem.
  • teribl

    16.06.2019 16:59
    nisam robot
    Kanadska gospoda.
    Našim političarima na balkanu puna usta patriotizma, morala i religije, a samo gledaju kako će nekog da opelješe, prevare i nasankaju. Nesposobni dileri đubreta.
  • kimi

    15.06.2019 20:22
    Ako je legalno i nije stetno, zasto onda samo za odrasle?
    Cemu jos jedna licemerstina u nizu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.