Muškarac u majici Crvene zvezde na splitskoj Paradi ponosa

Na Paradi ponosa koja se održava u Splitu pojavio se muškarac u majici Crvene zvezde, na kojoj piše Aleksandro Kralj.

"Malopre mi je prišao policajac i pitao me zašto sam došao ovde da provociram s ovom majicom. Ja sam mu rekao da ovaj skup nije pitanje jedne male zajednice, homoseksualne zajednice. Ovo je problem svih ljudi, ovde se radi o ljudskim pravima. Svi mi u hrvatskom društvu, bez obzira gde ko bio je u nekom aspektu svog života pripadnik manjine. Pripadnici manjine su u bilo kojem pogledu, evo ja kao invalid sam ugrožen jer imam problema u svakodnevnom životu. Tako sam isto došao s ovom majicom da izrazim solidarnost prema mladom sportisti koga su huligani oterali u more. Zašto? Samo zato što je imao njegovu majicu. E, onda sam ja rekao, ja ću doći u Split, odnosno živim u Splitu i želim pokazati da se ne bojim. Jer tako građani treba da se ponašaju. Treba da pomognu ljudima u nevolji koji su napadnuti, kao i ovi sad nedavno na Braču. Zašto? Split mora biti i ostati otvoreni grad. Mi živimo od toga, od turizma", kazao je mladić za N1.

Podsetimo, vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su u februaru u Splitu, uoči utakmice Jadranske lige. Vaterpolista Aleksandro Kralj se splitskih huligana spasao tako što je skočio u more.

  • Maja

    16.06.2019 07:48
    Još je živ?
  • Nikola Skejdz

    16.06.2019 00:46
    Krv nije voda.
  • Fcv nn

    15.06.2019 23:01
    Nemojte mene...
    Fenomenalno, splitski duh živi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet