Direktor Boinga priznao grešku o kojoj nisu bili upoznati stradali u teškim nesrećama

Direktor Boinga Denis Milenburg izjavio je da je ta kompanija napravila "grešku" u rukovanju problematičnim sistemom upozorenja u kokpitu pre dva smrtonosna pada najprodavanijeg aviona 737 Maks.
Milenburg je izjavio je da Boingova komunikacija nije konzistentna i da je to "neprihvatljivo".
 
Američka federalna uprava za vazduhoplovstvo zamerila je Boingu što više od godinu dana nije rekao regulatorima da indikator sigurnosti u kokpitu Maksa nije radio.
 
Piloti su ljuti jer im kompanija ništa nije rekla o novom softveru koji je bio umešan u padove u Indoneziji i Etiopiji u kojima je poginulo 346 ljudi.
 
Milenburg je obećao "transparentnost" jer Boing pokušava da osnovni model počne ponovo da leti i dodao da se ta kompanija suočava sa "poniženjem" i fokusirana je na obnovu poverenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet