VIDEO: Demonstracije u Hong Kongu ne prestaju, traži se ostavka predsednice vlade

Demonstranti u Hongkongu okupili su se ispred kancelarije šefice vlade Keri Lam, zahtevajući njenu ostavku zbog krize nastale u vezi s nepopularnim predlogom zakona o izručenju Kini.
Uglavnom mladi demonstranti blokirali su ulicu ispred kancelarije Lam i skandirali, pozivajući je da odustane od tog zakona.
 
Pod pritiskom višednevnih protesta zbog predloga zakona o izručenju, Lam se izvinila zbog krize i suspendovala rad na tom zakonu, koji bi omogućio da optuženim građanima Hongkonga bude sudjeno pred kineskim sudovima. 
 
Demonstranti traže da ona odustane od tog zakona i da se vlasti izvine zbog grubosti policije koja je na demonstracijama koristila suzavac i gumene metke. 
 
 
Pošto je pao mrak, lideri protesta su razmatrali sledeće korake. Neki su želeli da odrede rok za sastanak sa Lam, a drugi su odlučili da odu kući. Juče je oko dva miliona građana bilo na demonstracijama koje su trajale duboko u noć, a neki su ostali do jutra.
  • @PetarPP

    17.06.2019 21:36
    Pa kad smo postali jajare i ovce, koje svaka budala koja dodje na vlast moze da sisa i udara kako hoce!
  • PetarPP

    17.06.2019 19:34
    Izgleda da smo najgori.
    Svi mogu da nam drže lekcije kako se bori za bolji i sigurniji život, od Francuske, Albanije, Hong Konga...
  • Nebojša Berak

    17.06.2019 19:21
    Hong Kong je NR KINA
    Hong Kong je neotuđivi deo NR Kine i ocigledno je da sada probaju da naprave ono sto nisu uspeli na Tjenanmenu.
    Reakcija NR KINE mora da bude identična i da pokaze GBR i USA ko je gazda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet