Nemačka ne uvodi putarine, sud EU protiv

Evropski sud pravde izjasnio se protiv uvođenja putarina u Nemačkoj.
Nemačka ne uvodi putarine, sud EU protiv
Foto: Pixabay
Na zahtev Austrije i Holandije, sud je ocenio da je uvođenje vinjeta u Nemačkoj u suprotnosti sa evropskim antidiskriminacionim zakonima.
 
Argument Austrijanaca je bio da je putarina nespojiva s evropskim ugovorima, jer ona diskriminiše Austrijance i sve druge građane EU s izuzetkom Nemaca. Austrija se pozivala na zabranu diskriminacije za građane Unije.
 
Početkom februara, državni pravobranilac Suda EU u svojoj ekspertizi je naveo da ne sumnja u ispravnost odluke o uvođenju putarina. Prema njegovoj proceni, stav Austrije o tome da se drugi građani EU time u Nemačkoj diskriminišu, bazira se na "nesporazumu". Nemački i strani vlasnici vozila ne mogu se uporediti, jer stranci ne moraju da plaćaju nemački porez na vozila.
 
Na održavanje i kontrolu sistema puteva, prema procenama, Nemačka troši oko 245 miliona evra.
  • Nebojša

    19.06.2019 22:01
    Hahaha
    Ako je diskriminatorski uvesti putarine u Nemačkoj, što ih onda Austrija i Holandija ne ukinu nego revnosno kontrolišu da li ste kupili vinjetu.
    Ili što oni iz budžeta ne odvoje za održavanje puteva u Nemačkoj.
    Ovo je bolesno.
  • Мунгос

    19.06.2019 12:37
    Добро, није Словенија прцољак,
    Словенија је највећа „држава“ на Балканском полуострву.
    У Словенији су рибизле величине као парадајз јабучар код нас.
    Признајем да је Словенија била држава од 1991. до 2004. године.
  • Uros Milovanovic

    18.06.2019 18:38
    Cetinjska 32
    Izvinjavam se najbolji putevi i od Nemacke i od Svicarske i od Austrije su u Sloveniji. Amen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.