Tramp imenovao saradnicu svoje supruge za portparolku Bele kuće

Predsednik SAD Donald Tramp je za portparola Bele kuće postavio Stefani Grišam koja je do sada bila u timu njegove supruge, izjavila je večeras Melanija Tramp.
Tramp imenovao saradnicu svoje supruge za portparolku Bele kuće
Foto: Pixabay
Stefani Grišam (42) je "s nama od 2015. godine, a predsednik i ja ne možemo da zamislimo nikog boljeg od nje da služi administraciji naše zemlje", navela je Trampova supruga na Tviteru.
 
Grišam treba da zameni Saru Sanders (36) koja krajem juna odlazi s mesta portparolke Bele kuće. Nova portparolka će biti i direktorka za komunikaciju Bele kuće.
 
Posle Šona Spajsera i Sare Sanders, Stefani Grišam je treća osoba koja je dobila tu prestižnu, ali veoma zahtevnu poziciju u okviru Trumpove administracije. Ona će biti zadužena za isticanje i odbranu stavova administracije, ali i za reagovanje na "tvitove" američkog predsednika i na kritiku kojoj je on izložen. 
 
Sara Sanders, veoma bliska Trampu koji je hvalio borbenost te svoje "ratnice", proteklih meseci je prekinula tradiciju koja je bila čvrsto uspostavljena - svakodnevni brifing u novinarskoj sali Bele kuće.
 
Stefani Grišam dolazi sa iskustvom s mnogo manje zahtevnog mesta, direktorke za komunikacije predsednikove supruge.
 
Ona je zapamćena kako je 2018. godine pred novinarima branila Melani Tramp koja je u posetu pritvoru za decu migranata na granici Meksika došla u jakni s krupnim natpisom na leđima "Zaista me nije briga, a vas?" ("I really don't care, do you?"). Grišam je svoju šeficu branila tvrdeći da je "to samo jakna" i rekavši da se "nada da mediji neće odlučiti da se bave njenom odećom".
  • Baten

    26.06.2019 08:26
    Hmm,..
    Ovaj je učio od Nikolića!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.