Rimski lekari upozoravaju na opasnost od smeća

Lekari u Rimu upozoravaju na moguće rizike po zdravlje izazvane prepunim kontejnerima na gradskim ulicama, dok se italijanska prestonica bori s novim problemima sa smećem pojačanim letnjim vrućinama.
Rimski lekari upozoravaju na opasnost od smeća
Foto: Pixabay (ilustracija)
Odnošenje i odlaganje smeća je višedecenijski problem za Večni grad. Rim nema lokaciju za odlaganje 1,7 miliona metričkih tona otpada, koliko proizvede svake godine, otkako je 2013. zatvorena deponija Malagrota.
 
Gradonačelnici iz raznih partija su se jedan za drugim pokazivali nesposobni da reše probleme sa smećem, dramatično pogoršane otkako je pre tri godine na čelo Rima došla Virdžinija Rađi, članica Pokreta Pet zvezdica.
 
Gradska uprava je suočena s nezadovoljstvom i Rimljana i turista zbog gomila đubreta koje prete zdravlju ljudi i narušavaju imidž grada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet