Bivši makedonski ministar treći put za osam meseci u pritvoru

Bivši makedonski ministar za transport i veze Mile Janakieski treći put se u poslednjih osam meseci našao u pritvoru u Istražnom zatvoru "Skoplje".
Janakieski, bivši visoki funcioner VMRO DPMNE i ministar u vladi Nikole Gruevskog, sa još devet osoba je uhapšen zbog sumnje za nezakonitu prodaju državnog zemljišta u centru Skoplja, dok je jedan osumnjičeni u bekstvu.
 
Sudija za prethodni postupak skopskog krivičnog suda je po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju, koje vodi tu istragu, za Jankieskog i još devet osumnjičenih odredio tridesetodnevni pritvor.
 
Protiv bliskog saradnika Nikole Grueskog u vreme dok je bio na vlasti, Mileta Janakieskog vodi se više sudskih postupaka i istraga, a prvi put je pritvoren polovinom novembra prošle godine, nakon bekstva Gruevskog u Mađarsku, zbog sumnje da i sam planira da napusti zemlju. 
 
Drugi put se u istražnom zatvoru popularno nazvanom "Šutka" našao krajem februara ove godine kada je osumnjčen da je jedan od organizatora nasilja u makedonskom parlamentu u aprilu 2017. godine, ali je nakon što ga je fizički napao jedan zatvorenik pušten u kućni pritvor u kojem se nalazio do juče. 
 
Protiv Jankieskog Specijalno tužilaštvo za prisluškivane razgovore vodi pet postupaka, dok Tužilaštvo za organizovani kriminal, osim najnovije istrage za nezakonitu prodaju državnog zemljišta, ima podignutu optužnicu za nasilje u parlamentu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).