Španija traži od Frankovih potomaka da vrate palatu

Španska vlada podnela je tužbu protiv potomaka generala Franciska Franka tražeći da predaju palatu za koju navode da je bivši diktator nelegalno stekao.
Španija traži od Frankovih potomaka da vrate palatu
Foto: Pixabay
Španski ministar pravde rekao je da su španske vlasti pronašle dokumenta koja ukazuju na to da je kupovina palate Paso de Meiras u severozapadnoj Španiji 1938. godine bila "prevara" i da palatu treba "staviti u ruke javnosti".
 
Ministar je dodao da dokumenta ukazuju na to da je Franko prisilio lokalne radnike da pomognu u finansiranju kupovine palate od privatnog vlasnika tokom Španskog građanskog rata.
 
Paso de Meiras trenutno pripada Frankovim unucima.
  • joca

    11.07.2019 23:00
    imovina
    Nisu nas Karadjordjevici opljackalji toliko, nas su najvise opeljesili nasi politicari ....
  • Milana

    11.07.2019 22:09
    Hmm...
    Koliko su nas Karađorđevići opljačkali...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.