Četiri godine zatvora za napadača na novinara Vladimira Kovačevića

Okružni sud u Banjaluci osudio je Marka Čolića na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića.

Odbrana je najavila žalbu, a novinarska zajednica očekuje odgovore šta su motivi i ko su nalogodavci?

"Mi i dalje ostajemo pri stanovištu da ne možete suditi na osnovu nezakonitih dokaza. A i oni koji postoje, ne dokazuju da je moj branjenik kriv za delo koje mu se stavlja na teret", kazao je Gordan Jovišević, advokat.

Vladimir Kovačević, koji je u napadu zadobio kontuzije mozga, nije prisustvovao suđenju. Novinar BN-a i Gerila info, kaže da mu je proces teži i stresniji nego sam napad. I dalje očekuje motive i nalogodavce.

"Sada već osuđeni Čolić nije imao nikakav lični motiv za pokušaj ubistva, zajedno sa svojim saradnikom, jer je očigledno da se iza naredbe krije neko drugi. Ko se krije, nadam se da će pokazati neka naredna istraga, ali u neku ruku i sumnjam da će se ići ka tome", kazao je Kovačević.

Sumnja i deo novinarske zajednice. Čiji pritisak da se otkriju organizatori i pravi motivi ne jenjava.

"Ono što nije dobro, jeste da nema niti ozbiljnog pokušaja da se otkriju motivi i nalogodavci pokušaja ubistva kolege Vladimira Kovačevića. Moram da u ime novinarske zajednice odgovorim na opasku advokata da je pritvor produžen pod pritiskom medija. Ne radi se ovde o pritisku medija, već o interesu javnosti, javnom interesu", kazala je novinarka Milkica Milojević.

Marko Čolić je po prostepenoj presudi, na koju se može izreći žalba u roku od 15 dana, kriv, jer je zajedno i po prethodnom dogovoru metalnim teleskopskim palicama napao novinara Vladimira Kovačevića ispred stana u kojem živi. Po optužnici Kovačeviću su teške povrede po glavi naneli Čolić i njegov saučesnik Nedjeljko Dukić, koji je u bekstvu i za njim je raspisana poternica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.