Odbačen predlog za impičment Trampa

Predstavnički dom Kongresa SAD ubedljivom većinom odbacio je predlog demokratskog kongresmena za impičment predsednika Donalda Trampa zbog nedavnih rasističkih uvreda na račun četiri demokratske predstavnice.
Ovo glasanje je pokazalo koliko su demokrate podeljene po pitanju pokušaja da se Tramp ukloni pre izbora 2020.
 
Predlog teksaškog demokrate Ala Grina je odbačen sa 332 glasa, dok je 95 kongresmena glasalo za impičment, a protiv predloženih mera je glasalo i tri petine demokrata.
 
Prema tim rezultatima se može pretpostaviti, piše Asošiejted pres, da je predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi, demokrata, bila uspešna u naporima da spreči pokušaj impičmenta pre pribavljanja eventualnih dokaza koji bi pridobili javnost za smenu predsednika.
 
"Ima mnogo nezadovoljstva, s raznih strana. Ali nekad jednostavno morate da zauzmete stav", rekao je Grin posle glasanja.
 
Svi republikanci su glasali protiv impičmenta.
 
"Ovo je jedino što su oni hteli da urade još od dana izbora", rekao je u kratkoj izjavi lider republikanaca u Predstavničkom domu Kevin Mekarti.
 
Tramp je pokušaj impičmenta nazvao "najsmešnijim projektom u koji je ikada bio uključen". On je rekao da je "ogromna većina protiv impičmenta završetak te priče" i pozvao demokrate da se "vrate poslu".
 
AP navodi da novije ankete pokazuju da se većina građana protivi impičmentu, a čak i kad bi Predstavnički dom izglasao impičment, što je jednako podizanju optužnice, Tramp bi na suđenju u Senatu gotovo sigurno bio oslobođen optužbi.
 
Kongresmen Grin je predlog za impičment podneo zbog Trampovih nedavnih komentara o četiri demokratske predstavnice kojima je poručio da se "vrate u svoje zemlje".
 
Poslanice Aleksandrija Okazio-Kortes, Ajana Presli, Ilhan Omar i Rašida Tlaib su pripadnice manjina, ali sve imaju američko državljanstvo i samo Omar nije rođena u SAD.
  • Silver

    18.07.2019 18:39
    Sagod da znaci impičment u svakom slucaju je gadan ko da ga je napravi indijanski svaba,em crven em sargo kosa.....
  • Мунгос

    18.07.2019 14:07
    Сада би било поштено да господин Трамп поднесе захтев за Опичмент овог посланика Ала Грина.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.