Tramp: Američki ratni brod uništio iransku bespilotnu letelicu

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je američki ratni brod uništio iransku bespilotnu letelicu u Ormuskom moreuzu, u vreme povećanih tenzija između dve zemlje.
Tramp je rekao da je to najnovija "neprijateljska" akcija Irana i pozvao druge zemlje da osude, kako je kazao, pokušaje Teherana da ograniči slobodu navigacije i globalnu trgovinu u tom strateškom prolazu u oblasti Persijskog zaliva.
 
Kroz Ormuski moreuz, koji se nalazi između Persijskog i Omanskog zaliva, transportuje se trećina svetskih zaliha nafte.
 
Tramp je naveo da je američki brod "Ju-Es-Es Bokser" izveo odbrambenu akciju pošto mu je dron prišao na manje od kilometar i ignorisao višestruke pozive da se zaustavi. Dodao je da je dron ugrozio bezbednost američkog broda i njegove posade.
 
Iran je nedavno oborio američki dron za koji je tvrdio da je ušao u njegov vazdušni prostor. Tramp je tada u poslednjem trenutku opozvao planirani uzvratni napad.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.