Električni trotineti i bicikli zabranjeni na glavnom šetalištu u Tivtu

Crnogorska primorska opština Tivat odlučila da zabrani vožnju električnih trotineta i bicikala na glavnom gradskom šetalištu, od 19 do 23 časa uveče, jer ugrožavaju pešake.
Električni trotineti i bicikli zabranjeni na glavnom šetalištu u Tivtu
Foto: 021.rs
Sekretarijat za komunalne poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost Opštine Tivat saopštio je da se na gradskom šetalištu obala Pine, Ulici maršala Tita i šetalištu Iva Vizina od 19 do 23 časa svakog dana zabranjuje saobraćaj za bicikle i električne trotinete.
 
Navedena mera je doneta zbog povećanog broja korisnika navedenih prevoznih sredstava na šetalištu, koji se kreću velikom brzinom i time ugrožavaju bezbednost šetača, a naročito su opasni po decu.
 
"Molimo korisnike navedenih prevoznih sredstava za razumevanje, jer cilj nam je prvenstveno bezbednost, kako dece i šetača, tako i samih korisnika ovih prevoznih sredstava", poručeno je iz Opštine Tivat.
  • Mastodont

    24.07.2019 13:59
    Kad si mahnit i bahat pa ti je draže da iznajmiš prostor kafićima, nego da napraviš biciklističku stazu da ljudi prolaze. Nadam se da će ih građani Tivta zarezivati taman koliko i mi zarezujemo zabranu u Zmaj Jovinoj.
  • IvaNS

    24.07.2019 13:27
    Sve je jasno
    Električni trotinet, bicikl... sve su to VOZILA, što znači da im je zabranjeno kretanje po površinama namenjenim za kretanje pešaka. Jasno kao dan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet