Volmart iz prodaje povlači nasilne video igre zbog napada u El Pasu

Američki trgovački lanac Volmart naredio je svojim radnicima da povuku iz prodaje nasilne video igre, reklame, kao i druge znakove nasilja u trgovinama, nakon masakra u kojem je dvadestjednogodišnjak ubio 22 osobe u Volmartu u El Pasu.
Na ovaj korak američka maloprodajna korporacija odlučila se nedugo nakon što je Universal povukao reklamnu kampanju za nasilni triler "Hant", kao i nakon što su ESPN i ABC povukli emitovanje turnira X Games "Apex Legends".
 
Volmart trgovine su brojni korisnici društvenih mreža pozvali na hitnu akciju uklanjanja nasilnih sadržaja. Iz trgovačkog lanca nisu odmah reagovali, ali su sada odgovorili na zahteve uplašenih Amerikanaca, prenose mediji u SAD.
 
"Izveli smo ovu akciju iz poštovanja zbog incidenata koji se desio, ali to se neće odraziti na dugoročnu promenu u našem asortimanu videoigara", rekla je Tara Haus iz Volmartovog odeljenja za korporativne komunikacije.
 
Volmart je ranije saopštio da ne planira da zaustavi prodaju oružja.
 
Inače, u pitanju je jedan od najvećih prodavaca oružja i municije u SAD, a takvi proizvodi dostupni su u polovini njegovih 4.750 prodavnica širom SAD.
  • Android 17

    11.08.2019 10:47
    Povlače igre, ali nastavljaju da prodaju oružje u istim radnjama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet