Policija motkama na žene u Jemenu

Policija je motkama i kamenicama danas u Jemenu napala žene koje su mirno demonstrirale zahtevajući smenjivanje šefa države Alija Abdulaha Saleha.
Policija je motkama i kamenicama danas u Jemenu napala žene koje su mirno demonstrirale zahtevajući smenjivanje šefa države Alija Abdulaha Saleha.

Napad policije na žene u gradu Taizu na jugu Jemena je izazvao žestoku uličnu bitku u koju su se uključili muškarci. U opštoj tuči je povređeno nekoliko ljudi, a neki su ranjeni vatrenim oružjem.

Vojska je tenkovima i oklopnim vozilima sprečila demonstrante iz drugih gradova da uđu u Taiz i pridruže se protestu.

Demonstranti su već nedeljama utaboreni na trgovima u gradovima širom Jemena, zahtevajući da smesta bude smenjen predsednika Saleh koji vlada već 30 godina. Saleh je ponudio svoju ostavku do kraja ove godine, a do tada pregovore o mirnoj smeni vlasti.

Prema jednoj domaćoj organizaciji za ljudska prava, od izbijanja demonstracija 11. februara je poginulo 97 demonstranata. Od toga su 49 ubili snajperisti s krovova u glavnom gradu Sani, a 48 je motkama, noževima i pištoljima ubila policija u lučkom gradu Adenu.

  • Andro

    04.04.2011 11:06
    !!!
    Stvarno sramota! Umesto da sede u kući, kuvaju i čuvaju decu, one demonstriraju!!! Apsolutno nedopustivo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.