Crna Gora zabranjuje pušenje u zatvorenim prostorijama

Pušenje u zatvorenom prostoru biće zabranjeno od sutra u Crnoj Gori, jer tada stupa na snagu Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda.
Crna Gora zabranjuje pušenje u zatvorenim prostorijama
Foto: 021
Prema ovom zakonu, zabranjena je upotreba duvanskih proizvoda u bilo kojoj prostoriji ili njenom delu, u kojoj se konzumiraju hrana i piće. Takođe, strogo je zabranjeno konzumiranje duvanskih proizvoda u bilo kom delu zatvorenog prostora u kojem poslove obavljaju, između ostalog, državni i lokalni organi i službe, prostora u kojem se obavljaju zdravstvena, vaspitno-obrazovna ili kulturna delatnost, socijalna zaštita, sport i rekreacija, trgovinska delatnost, proizvodnja, promet ili skladištenje hrane, snimanje i javno emitovanje programa, kao i u prostoru u kome se održavaju sastanci i javni skupovi.
 
Osim toga novim zakonom se propisuje i zabrana stavljanja u promet duvanskih proizvoda, čije pakovanje ne sadrži upozorenje koje se sastoji od zdravstvenog tekstualnog i slikovnog upozorenja, koje mora da pokriva 65 odsto prednje i zadnje spoljašnje površine pojedinačnog pakovanja duvanskih proizvoda.
 
Za one koji budu kršili odredbe ovog zakona predviđene su kazne koje iznose i do 20.000 evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet