Direktor američke imigracione službe "dopunio" tekst na Kipu slobode

Direktor američke federalne Službe za državljanstvo i imigraciju Ken Kučineli "dopunio je" tekst uklesan na Kipu slobode u Njujorku da bi, kako je objasnio, bio u skladu sa novom uredbom o odobravanju zelenog kartona migrantima.
Direktor američke imigracione službe "dopunio" tekst na Kipu slobode
Foto: Pixabay
Tekstu pesnikinje Eme Lazarus "Dajte mi svoje umorne, svoje siromašne, svoje zbijene mase koje čeznu da dišu slobodno" Kučineli je dodao "i koje znaju da stoje na svojim nogama i da ne budu trošak državi", preneo je BBC.
 
Uredba koja je usvojena u ponedeljak predviđa da legalni migranti neće moći da dobiju zeleni karton ako su, između ostalog, koristili povlastice poput stanovanja u državnim stanovima ili pomoći u hrani.
 
U intervjuu za radio NPR Kučinelija su pitali smatra li da su reči pesme Eme Lazarus iz 1883. uklesane na Kipu slobode i dalje aktuelne i da li su još deo američkog etosa.
 
"Naravno da jesu, uz dodatak - dajte mi svoje umorne i siromašne koji znaju da stoje na svojim nogama i da ne budu trošak državi. To je uklesano na Kip slobode gotovo u isto vreme kada je usvojen prvi zakon o migraciji, što je zanimljivo", kazao je Kučineli.
 
Na novo pitanje da li je novom uredbom izmenjena definicija "američkog sna", Kučineli je odgovorio: "Niko ko ovde nije rođen kao Amerikanac nema pravo da postane Amerikanac."
  • omnia in omnibus

    14.08.2019 10:06

    Amerika Amerikancima t.j. indijancima! Oni su tamo jedini rodjeni. I Tacka!
  • i sta je tu problem?

    14.08.2019 07:17
    gde to pise da cela planeta ima prava na beneficije neke drzave?
    valjda je to prevashodni ciljneke drzave: da se brine za potrebe svoji gradjana
    (osim srbije - njen cilj su potrebe njene (plackaske) elite)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet