Najveći diler droge na internetu pobegao prilikom deportacije

Ukrajinska policija potvrdila je da je Amos Dov Silver, koji je kontrolisao najveću svetsku mrežu prodaje droge preko interneta, pobegao sa kijevskog aerodroma Borispil.
Najveći diler droge na internetu pobegao prilikom deportacije
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Da, dogodilo se bekstvo. Njegovo izručenje je bilo u isključivoj nadležnosti Ukrajinske bezbednosne službe (SBU), oni nisu informisali policiju, kancelariju državnog tužioca niti bilo koju agenciju koja je obično uključena u takve procedure. Zato je ta stvar u njihovoj nadležnosti”, navela je policija. TASS nije bio u mogućnosti da dobije zvanični komentar SBU.
 
Ranije je ukrajinski onlajn list Strana izvestio da se bekstvo kralja droge dogodilo kada je doveden na aerodrom da bude deportovan u Izrael. Taj list je objavio da je on prošao kroz pasošku kontrolu i da mu je skinuta nanogica. On se zatim uputio ka zoni fri šopa, pre nego što je nestao.
 
Odluka o deportaciji izraelskog građanina doneta je 15. avgusta iako ukrajinske vlasti nisu izvestile izraelske kolege o tome i same su je izvodile.
 
Amos Dov Silver je pokretač najveće globalne distribucione mreže droga preko interneta i ima dvojno državljanstvo SAD i Izraela. Uhapšen je u Kijevu 15. marta na zahtev Izraela.
 
U to vreme vlasti Ukrajine su označile hapšenje Silvera kao najveću uspešnu zajedničku operaciju ukrajinske policije i kolega iz inostranstva. U julu je Silver pušten iz pritvora pre suđenja i stavljen u kućni pritvor.
  • lecce

    17.08.2019 09:42
    Pobeze na dark web

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet