Brazilski predsednik: Kako biste spasili svet - jedite manje i vršite veliku nuždu svaki drugi dan

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro smatra da će smanjenje apetita pomoći našoj planeti i sugeriše ljudima da obavljaju veliku nuždu svaki drugi dan kako bi spasili svet, javlja BBC.
Bolsonaro se nedavno se našao na meti kritičara kada su službeni podaci pokazali da je u kratkom razdoblju došlo do naglog krčenja šuma u Amazoniji. Nakon toga, on je jednostavno otpustio šefa agencije koji je objavio ove poražavajuće podatke, optuživši ga da laže o razmerama problema.
 
Novinar koji je citirao ovaj izveštaj je dodao i da su krčenje i poljoprivreda odgovorni za četvrtinu efekta staklene bašte na Zemlji. Na pitanje kako će uskladiti poljoprivredni razvoj i zaštitu životne sredine, brazilski predsednik je dao ovaj savet: "Dovoljno je jesti malo manje. Pričate o zagađenju životne sredine. Dovoljno je obavljati nuždu svaki drugi dan. To će biti bolje za ceo svet", rekao je.
 
Naučnici navode da je Amazonska prašuma pretrpela strašne gubitke i to u kratkom roku otkad je Bolsonaro preuzeo dužnost u januaru. Podaci brazilske svemirske agencije pokazali su porast krčenja šuma od čak 88 odsto u junu, u odnosu na isti mesec prošle godine.
 
Amazonska prašuma je ključno skladište ugljenika koji usporava brzinu globalnog zagrevanja. Službene brojke govore kako je najveći razlog krčenja šuma stvaranje novih pašnjaka potrebnih za uzgoj stoke.
 
Tokom protekle decenije Brazil je uspeo da smanji krčenje šuma uz pomoć sistema nadzora saveznih agencija i novčanih kazni. Međutim, Bolsonaro i njegovi funkcioneri kritikovali su ove mere i očito u planu imaju sasvim drugačiju politiku.
  • Brazil

    20.08.2019 10:43
    Ovaj drito iz Alan Forda
  • Ja

    20.08.2019 09:56
    Ima
    Ima i većih budala na visokim funkcijama od ovih naših.
  • Frau Baba

    20.08.2019 09:51
    Error 404
    Naciška stara koja građane svoje zemlje - plemenske lidere iz Amazonije - naziva divljacima... Taj smrad motornim testerama cepa amazonsku prašumu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet