Pretučen povratnik kod Rijeke uz psovanje srpske majke

Još jedan napad na Srbe u Hrvatskoj dogodio se pre tri dana, u utorak, a pretučen je srpski povratnik iz okoline Rijeke.
Pretučen povratnik kod Rijeke uz psovanje srpske majke
Foto: Pixabay
Kako pišu zagrebačke Novosti, psovali su mu "majku srpsku".
 
Dva dana pre teških napada u kafićima na kninskom području dogodio se još jedan incident na nacionalnoj osnovi. U Viškovu pokraj Rijeke pretučen je 70-godišnji građanin srpske nacionalnosti Dobrivoje Arsić. U utorak, oko 20 sati, Arsić se vraćao kući svojim kombijem. Želeo je da ga parkira pred zgradom u kojoj stanuje, na mestu na kojem inače parkira i koje je očistio za tu potrebu, s obzirom da je kombi veći od običnog auta.
 
Međutim, tamo je bio parkiran drugi automobil. Pitao je decu znaju li čije je to vozilo, na što mu je jedan dečak kazao da se radi o automobilu od prijatelja njegovog oca koji im je došao u posetu u susednu zgradu. S parkinga je zamolio suseda da pomakne automobil ili da mu dobaci ključeve pa će ga on sam preparkirati. Sused to nije želeo da uradi, pa je Arsić parkirao ispred automobila i otišao kući. Tada je počelo najpre vređanje na nacionalnoj osnovi, a onda i lupanje po kombiju na šta je Arsić nazvao policiju, sluteći do čega bi moglo doći. Vratio se na parkiralište gde su nastavili da ga vređaju spominjući mu "majku srpsku". Sukob je kulminirao kad su ga fizički napali, pišu Novosti.
 
"Udarili su me više puta šakom u glavu i u prsa pa su me gurnuli uz zid. Prepao sam se i uznemirio, posebno zato što sam srčani bolesnik. Ne znam te ljude, ali pretpostavljam da me udarao vlasnik tog automobila. Oni su očigledno znali ko sam i koje sam nacionalnosti", kaže Arsić za Novosti.
 
Pomerio je kombi i ponovo nazvao policiju koja je došla tek u 21 sat. Uzeli su izjavu od njega i najavili mu da će ga privesti zbog narušavanja javnog reda i mira na što ih je upozorio da je prošao operaciju srca i da se oseća loše. Policija je otišla i kod suseda kod kojeg se, kako kaže Arsić, zadržala tek koji minut. Pretučeni je potom otišao kod doktora koji mu je dijagnostikovao predinfarktno stanje.
 
Arsić je, inače, od 1969. građanin Rijeke. Godine 1991. izbačen je i stana i izbegao iz Hrvatske. Vratio se 2000. godine, a u Viškovu je od 2008. godine u zgradi napravljenoj za potrebe stambenog zbrinjavanja.
 
Dodajmo da je hrvatska policija uhapsila dvojicu napadača na Srbe, koji su u sredu učestvovali u jednom od dva odvojena napada na kafiće na području Knina, javlja "Indeks". U jednom od napada, u mestu Đevrske, za razliku od onog prvog u opštini Biskupija, nije bilo povređenih, a prema rečima svedoka, Srbe su na nacionalnoj osnovi vređali i po kafiću razbijali inventar tri osobe.
 
Policija je uhapsila dve muške osobe od 25 i 28 godina, a kako je saopšteno, pronađeni su u noći nakon incidenta.
  • @pera

    24.08.2019 16:00
    Још један релативизатор СИСТЕМАТСКЕ хрватске србофобије. Ето ми не треба ни да преносимо те вести, јер тиме ширимо мржњу. Лудило. :) То је само по који фашиста (магловито), изоловани случајеви, инциденти, а само у последња три дана три напада, од којих у једном 10-годишњак заврши у болници, а у другом старац од 70 година коме су пре напада псовали ''мајку српску'' (повратник, већ једном протеран 1991. у ''првој Олуји'' над урбаним Србима). И тај други напад се десио у ''толерантној'' Ријеци. Какво је тек стање у Осијеку, Задру, Шибенику и Сплиту? О концертима проусташког певача М.П. Томпсона на ком дернечи десетине хиљада младих сваког месеца и да не причамо. Све ће то ''Пера'' већ објаснити. :))))
  • pera

    24.08.2019 13:44
    ..
    Idem uskoro u Rijeku kolima i jedva cekam. Nikad nikakvih problema, jer tamo su ljudi ljudi. Dodje po koji fasista, tipa odraz u ogledalu ovog Petergrada, i pravi probleme, iako generalno znaju da nisu dobrodosli, pa vecinom izbegavaju Istru. Razlika je u tome sto hrvatski mediji pisu o ovim slucajevima, radeci na osvescivanju ljudskosti i ukazivanju na bruku koju krezubi nacionalisti prave, dok nasi mediji to prenose i stavljaju u sluzbu sirenja mrznje.
  • Петровград

    23.08.2019 23:54
    Анте Старчевић - отац нације
    Шта на ово кажу југоносталгичари и дежурни србофоби ? Који је ово већ напад по реду у само неколико дана ? Бележи ли ико нападе на Србе у Хрватској?! Прекјуче дете од 10 година, данас старац од 70!
    Хрватска државна идеја је створена на отвореној србофобији, тј. систематском антисрбизму. Преувеличавању негативног и умањивању, тј. релативизацији позитивног. Било је тако пре ''великосрпске агресије'' 90-их, пре ''великосрпске хегемоније'' 40-их и пре ''великосрпске надмености'' 1918. године. Још од Свекатоличког конгреса 1900. када су сви католици листом постали Хрвати.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet