Tramp predložio da se uragani gađaju atomskim bombama

Predsednik Donald Tramp je predložio da se uragani gađaju nuklearnim bombama pre nego što dođu do Sjedinjenih Država, piše američki informativni portal Axios.
Kako navodi portal, a prenosi većina evropskih i američkih medija, Tramp je na sastanku o uraganima upitao da li bi bilo moguće da se njihovo oko gađa atomskom bombom kako se ne bi do kraja formirali iznad okeana.
 
Prema rečima anonimnog izvora na kojeg se poziva Axios, učesnici su zbunjeni izlazili sa sastanka. Portal ne navodi kada se sastanak održao.
 
Zamisao Donalda Trampa nije nova, dodaje Axios. Prvi put ju je u 1950-im izneo naučnik koji je radio za američku vladu za mandata Dvajta Ajzenhauera. Posle se ona redovno pojavljivala, iako se naučnici slažu da to ne bi delovalo.
 
Tramp je još 2017. pitao da li njegova administracija treba da bombarduje uragane kako ne bi stigli do kopna. Predsednik u tom razgovoru nije spominjao eventualnu upotrebu nuklearnih bombi.
 
Bela kuća nije htela da komentariše pisanje Axiosa.
 
"Hteti zaustaviti uragane nije ništa loše", istakao je visoki zvaničnik američke administracije koji je hteo da ostane anoniman, ne potvrdivši da li je predsednik izjavio ono što navodi Axios.
 
SAD su redovno na udaru uragana. Godine 2017. uragan Harvi je bio najrazorniji u poslednjih 12 godina. Nakon toga je američku Istočnu obalu pogodio niz katastrofalnih oluja u kojima su poginule hiljade ljudi i pričinjena je šteta koja se procenjuje na stotine milijarda dolara.
  • Idiocracy

    26.08.2019 10:49
    Ko prezivi pricace.
  • milos

    26.08.2019 08:39
    ameri
    Tipicno americko razmisljanje. Isto kao sto su u onom filmu...The suicide squad pobedili carobnicu tako sto su magiju koju je bacila razorili bombom. Ej... magiju.... razorili... bombom. To samo americki mozak moze da smisli. :))
  • Neća dati bankari

    26.08.2019 08:07
    za svaki problem postoji resen
    Mozda bi pomoglo da se poremeti kruzenje ali verovatni ima manje opasnih bombi ;) . Spases se od uragana pa te raznese bomba i radijacija
    Svaki uragan je velik biznis.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet