Berlin ograničava visinu mesečne kirije

Gradske vlasti Berlina planiraju da ograniče visinu mesečne kirije za stanove na 7,97 evra po metru kvadratnom, u okviru plana "zamrzavanja" visine stanarine.
Berlin ograničava visinu mesečne kirije
Foto: Pixabay
Berlinska senatorka za urbani razvoj Katrin Lompšer planira da ovu meru primeni na stanove izgrađene do 2013. godine, dok će stanovi izgrađeni nakon 2014. biti izuzeti od toga.
 
Nacrt zakona je i dalje predmet diskusija i mogao bi se menjati.
 
Senat bi predlog zakona trebalo da pošalje gradskom parlamentu do 15. oktobra, a planirano je da zakon stupi na snagu u januaru.
 
Gradska uprava Berlina odlučila je u junu da zamrzne visinu stanarina na period od pet godina, nakon neprestanih žalbi stanovnika na nedostatak stanova koje mogu da priušte i to u gradu koji je nekad bio poznat upravo po niskim životnim troškovima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.