Privedeno osam osoba koje se dovode u vezu s napadom na Srbe kod Knina

Hrvatska policija je saopštila da je privela osam osoba koje se povezuju s prošlonedeljnim napadom na pripadnike srpske manjine u Hrvatskoj, u mestu Uzdolje kod Knina, dok su u kafiću gledali utakmicu Crvene zvezde i švajcarske ekipe Jang Bojs.
Privedeno osam osoba koje se dovode u vezu s napadom na Srbe kod Knina
Foto: 021.rs
Incident u Uzdolju policija je okvalifikovala kao krivično delo izazivanje nereda, zbog čega bi napadači mogli da dobiju od šest meseci do pet godina zatvora, ali državno tužilaštvo u Šibeniku može da preinači policijsku prijavu, ako se dokaže da je delo počinjeno iz mržnje.
 
Najstariji od uhapšenih napadača ima 28 godina, jedan ima 25, dok ostali imaju najviše 21 godinu, objavila je slobodna Dalmacija.
 
Među uhapšenima je i 22-godišnjak iz Splita koji je u junu u Supetru na Braču učestvovao u napadu na sezonske radnike srpske nacionalnosti. Suđenje za napad na petočlanu grupu u Supetru, u kojoj su bila dva radnika srpske nacionalnosti, još uvek nije počelo.
 
Podsećamo, pre šest dana maskirani napadači upali su u kafić u Uzdolju kod Knina tokom prve utakmice Crvena zvezda - Jang bojs, verbalno i fizički napali vlasnika i goste kafića. Pet osoba je lakše povređeno, među njima i maloletnik koji je bio i zadržan u kninskoj bolnici.
 
Reč je o mestu s većinski srpskim stanovništvom, a u kafiću se gledala utakmica Crvene zvezde.
 
Vlasnik kafića rekao je da su napadači imali fantomke, a napali su ih šipkama, daskama, letvama, da su ih tukli i razbijali po kafiću. Napad je okarakterisan kao krivično delo iz mržnje i izazivanje nereda.
  • purgerNS

    29.08.2019 00:17
    pa gde ste ..
    maji Neco,TRT i ostali mrzitelji da osude ovo...
    aaa,tukli srbe...ondak nema veze.....ne vazi se

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.