Kitarović: Hrvati najviše doprineli antifašističkoj borbi

Hrvatski narod je srazmerno broju stanovnika najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi, u kojoj je aktivno učestvovalo više od pola miliona hrvatskih građana, rekla je predsednica Kolinda Grabar Kitarović.
Kitarović: Hrvati najviše doprineli antifašističkoj borbi
Foto: Youtube (Screenshot)

Kolinda Grabar Kitarović je učestvovala u Varšavi na komemoraciji povodom obeležavanja 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata, saopšteno je iz njene kancelarije.

"Ovde smo kako bismo iskazali počast svim žrtvama rata, kako u Poljskoj, koja se prva počela boriti protiv nacizma, tako u svim ostalim državama koje su stale u obranu slobode i mira u Evropi i u svetu. Hrvatski narod je srazmerno broju stanovnika najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi, u kojoj je aktivno učestvovalo više od pola miliona hrvatskih građana", poručila je Grabar Kitarovićeva.

Istakla je da je 80. godišnjica od početka Drugog svetskoga rata izuzetno važna za Hrvatsku, Poljsku i za ceo svet.

"Ova godišnjica podseća nas kako je potrebno stalno i s najvećom odgovornošću ulagati najveće napore u izgradnju i očuvanje svetskog mira, sigurnosti i stabilnosti, kako se više nikada ne bismo morali suočiti s pretnjom svetskog i svakog drugog rata", zaključila je predsedica Hrvatske.

  • Pokojni Čika Franja

    03.09.2019 10:39
    kako je nije sraMotA, stid?
    Ta nemojte kasti! G. Kitarović, šta ste imali iz istorije?
  • QQ

    02.09.2019 12:29
    Kako vetar duva
    Sutra da Marsovci pokore planetu zemlju, Hrvati bi istog momenta krenuli da pricaju kako su Marsovci.
  • Zoki

    02.09.2019 10:04
    Žrtve ustaškog režima
    ... samo nije dodala činjenicu da su sve žrtve hrvatski gradjani srpske, jevrejske i romske nacionalnosti, sa po kojim hrvatskim komunistom ubijene od strane NDH, državnog ustaškog režima, koji na žalost za stranački interes propagira i sadašnja predsednica Hrvatske... Tužno i bez sramote...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.